Einde van het jaar, 2013 en de feestdagen

Ik heb deze post al belachelijk wat maanden klaar staan, vooral omdat ik de meertaligheid van m’n site aan het herstructureren ben, zoveel mogelijk plugins uitschakel en met AWS aan het stoeien ben geweest. Maar meer daarover in een volgende post. En dan nu, door  met de originele post!

En zo makkelijk als dat gaat is 2012 alweer voorbij en zit ik alweer 10 maanden in dit land. Tijdens deze maanden heb ik het meerendeel van de Amerikaanse feestdagen meegemaakt. Kortgezegd, de meeste waren wat…vreemd. De overlap waar feestdagen nog maar net voorbij zijn als de versiering van de volgende feestdag al opgehangen worden is niets nieuws voor mij. Dit gebeurt in Nederland ook, voornamelijk tussen Sinterklaas en Kerst.

De meeste vreemdheid komt denk ik vooral van het beeld dat ik heb gekregen dankzij film en televisie. Met name Halloween en Thanksgiving.

4 July, of, “Independence Day”

Fireworks + Springsteen = Patriotism, apparently.

Om te beginnen was er de 4e van july, de dag dat de Verenigde Staten officieel onafhankelijk werd. Ondanks dat ik dit best kan waarderen als een dag om te vieren zijn sommige aspecten toch wat raar. Een deel van de dag is gespendeerd aan het maken van een taart om mee te nemen naar een diner waar we voor waren uitgenodigd. Het eten zelf was best goed te doen, maar niet heel bijzonder(burgers, kip, gebakken bonen, mais, etc).

Daarna zijn we naar het meer bij Lakefront Park geweest om naar vuurwerk te kijken. Iets dat best bijzonder is, omdat het blijkt dat een groot deel van het vuurwerk waar we in Nederland aan gewend zijn(vuurpijlen, romeinse kaarsen, en zelfs rotjes) verboden zijn om aan te stekenzonder vergunning. Grappig genoeg, je mag er zoveel van kopen als je wilt.

Daarbij heb ik nog nooit zoveel Springsteen gehoord. Born in the US-A indeed.

Bovenstaand commentaar over het afsteken van bepaald vuurwerk in deze staat maakte het zelf afsteken van vuurwerk wel wat saai. De buren hadden wel wat romeinse kaarsen weten te bemachtigen en dit is ook de eerste keer dat ik mensen vuurwerk heb zien afsteken in de achterbak van een pick-up truck. In ieder geval, het voelde wat als een excuus om je zelf zat te zuipen en je te gedragen als een idioot. Beetje als carnaval dus.

Halloweeeeeeen

Halloween in downtown Orlando: “Where’s Waldo” Easy mode.

Halloween was volledig nieuw voor mij. Het begon allemaal met Halloween Horror Nights in Universal Orlando. Dit was in principe een groot trainingskamp voor in de rij staan waar zelfs een Brit onzeker van wordt. Ik denk dat we meer tijd in de rij hebben gestaan dan daadwerkelijk door de spookhuizen hebben gelopen.

Ondanks dat was het best een ervaring, en ze hebben goed hun best gedaan met de verschillende spookhuizen. Zonde dat we zoveel tijd kwijt waren aan het in de rij staan, maar dat is iets waar we volgend jaar rekening mee kunnen houden.

Dit is ook het jaar dat ik m’n eerste pompoen gemaakt heb met een simpel ontwerp erop. Uiteindelijk is vooral wat er uit zo’n pompoen komt wat onsmakelijk.

Tot slot, de avond van Halloween zelf, zijn we helemaal verkleed naar downtown Orlando geweest. Het meest belachelijke van de hele avond was het feit dat de clubs ook verwachten dat je betaald ondanks dat je al betaald hebt om uberhaupt dat deel van de straat in te komen.

Thanksgiving and Black Friday

If you mute the right side, you’ll hear what Black Friday madness reminds me of. http://youtubedoubler.com/5TXt

Thanksgiving was totaal niet wat ik ervan verwacht had. Mijn ervaring ermee is vooral beinvloed door tv en daardoor had ik vooral meer stress, familie en geruzie verwacht. Hier is niks van waar gebleken. Bezoek voor het eten was minimaal en het was allemaal knap kalm. Dit was ook voor het eerst dat ik van een Thanksgiving kalkoen heb gegeten en het deed me een beetje denken aan varkensrollade met een knapperig korstje zoals kippenvleugels dat hebben. Wellicht dat dat is omdat de bereiding vergelijkbaar is.

Geen sinterklaas

My Sinterklaas gifts. Awesome wife is awesome <3. http://twitpic.com/bjest8

Sinterklaas wordt hier niet gevierd. We zijn er wel achter dat de Aldi wat van ons gebruikelijke seizoensmeuk heeft. Behalve pepernoten. :<

Kerst en nieuw jaar

Kerst en nieuw jaar heb ik hier al eens meegemaakt. We hebben de avond voor Kerst kado’s uitgewisseld, maar tegen middernacht aan omdat iedereen andere dingen te doen had(werk enzo). Toen op wat in principe de eerste kerstdag is zijn we naar Django Unchained geweest met de familie en eigenlijk vooral een luie dag gehad.

Zelfde geldt voor nieuw jaar. Beetje zitten en middernacht afwachten. Wederom laf vuurwerk afsteken. En geen oliebollen of appelflappen :<.

Het gaat vermoedelijk over American Adventures